Fra 1 januar starter vi med bestilling av årets frilandsgris fra Skoli Gård. Vi får Edelgris i april/mai som er leveringsklare på høsten. Edelgris er en krysning av Norsk landssvin, Yorkshire og Duroc. Dette er en hardfør gris som er mer robust, sunnere og med større livskraft, og den gir en bedre smak og fettmarmorering enn vanlig gris.

På Skoli Gård har den rikelig med plass å boltre seg på i skog og mark. Den lever og spiser økologisk men er for kort tid her hos oss til at vi får lov til å Debio-merke den.

Grisene kommer til gården i april/mai. Da er de ca. 10 uker gamle og veier rundt 30 kg. De bor hos oss og vokser seg store, sunne, sterke og møre! Vi selger  hel og halv gris, vekt ca, 45-50 kg for en 1/2 gris i tillegg til at det er mulig å kjøpe stykningsdeler direkte fra gården. Alle stykningsdeler blir merket og vakumpakket.

Standard oppdeling fra oss er:

Ribbe Sideflesk Koteletter fra ryggen (4-6 pr. pakke)

Nakkekoteletter (4-6 pr. pakke)

Flatbiff (fra skinka)

Bogsteker surret som 2 stk (2 pr. pakke)

Indrefilet

Skinkesteker surret som 4 stk (2 pr. pakke)

Det er mulig for deg som kunde å påvirke denne oppdelingen. Noen ønsker å prøve og lage egen spekeskinke. Da kan du bestille hel skinke. Langtidssteking av grisekam istedenfor å skjære den opp i koteletter er også spennende å prøve seg på. Bare kom med dine ønsker så ser vi hva vi får til. 🙂

Hvis det blir litt mye å bestille en halv gris kan du jo kanskje gå sammen med en nabo eller en venn?

Priser:

Frilandsgris ferdig delt opp: 149 kroner pr. kilo (Hvis du ønsker å dele opp grisen selv så koster en halv upartert gris 129,- pr. kilo)

Bestilling av gris er bindene (du betaler et forskudd på 1500,- når du bestiller) Vi merker den sånn at du vet hvilken ½ eller hele gris som er din og du kan følge den her på Skoli gård igjennom sesongen.

Bestilles på følgende link:    bestiling av gris


Del denne siden